World of Warships | PREVIEW

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=XQXbrOGFN5E” opacity=”1″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”5″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

Wat een awesome mensen zijn het toch bij Wargaming, ze gaven mij niet alleen acces tot World of Tanks: Generals maar ook voor World of Warships! Ik dacht: “awesome, El Capiton op mijn eigen destroyer op de open zee!” Dus hierbij neem ik jullie even mee diep in de zee! 

Eventjes tussen lip en sleutelbeen door
Ik ga eerlijk zijn: ik heb echt maar tien potjes gespeeld! Toen had ik het al wel gezien, het is een awesome game maar niks voor mij. Zeker niet als ik zonder maatjes speel. Het is waanzinnig gemaakt en ook heel tactisch te spelen maar voor mij te langzaam en saai. Wat mij wel heel erg intreseerde was de hoeveelheid en diversiteit van schepen die ze in de game hebben gepropt. Well played wargaming, well played! Dus al met al weinig gespeeld maar wel goed gespeeld. Uiteraard, ik ben niet voor niks een StarGamer dames en heren! Dus let’s go: All hands, man your battle stations!!

 

 

Als wie kan ik wie naar de nog wat knallen!??
In World of Warships zijn de USA en Japan de twee “Main Tech Trees”(dit is Engels voor Technologie Boom)  waar je uit kan kiezen. Deze facties kennen een aantal Premium ships waaronder ook de Russische Cruiser: Aurora. In elke Tech Tree zitten ships vanaf Tier 1 tot Tier 10, uiteraard moet je dus gewoon mega veel spelen en XP verdienen om ze te kunnen unlocken. Wat heel erg awesome is, is dat Wargaming compleet nieuwe ships zullen toevoegen om de zoveel tijd!

Je hebt de beschikking over vier verschillende Warships, namelijk:

– Destroyers; Dit zijn eigenlijk gewoon je assault schepen, Destroyers zijn het snelst en het meest manoeuvreerbaar van alle schepen. Handig voor bijvoorbeeld snelle aanvallen met torpedos op grote vijandelijke schepen (1 goede hit met een torpedo is game over voor elk schip) en ze zijn ook goed voor Anti-Aircraft cover voor grote langzame schepen en ze kunnen ook een smoke screen deployen, handig voor tactische terugtrek actie of een hinderlaag opstellen.

– Cruisers; De Cruiser is iets langzamer dan de Destroyer maar meer divers kwa wapens en armor, ze kunnen als schild dienen voor schepen die willen flanken of ergens achter een klein eiland als Anti Air schip opgesteld worden. Er zitten veel verschillende Cruisers in met elk hun eigen specialty( de een heeft meer anti air of armor bijvoorbeeld). Noem ze maar je support class.

– Battleships**; Dit zijn je zogenaamde engineers: groot geschut, kleiner geschut, anti air, alles zit op dit schip. Naast hun dikke armor zijn ze uiteraard een stuk slomer dan de Cruiser en Destroyer. Ik vond dit schip zelf heel handig om bijvoorbeeld op een klein eiland te blijven knallen waardoor de vijand nergens heen kon zonder damage op te lopen, ondertussen stuurde ik mijn teammates met hun snelle Destroyers er omheen om ze te flanken met een paar mooie torpedos.

-Aircraft Carriers**;  De naam zegt het al, deze slome grote schepen staan vol met vliegtuigen, in het begin niet dan want je moet ze wel upgraden om meer vliegtuigen erop te kunnen zetten. Als je deze kiest dan zie je het speelveld ook van boven, je kan wel een beetje inzoemen, maar denk aan RTS games view. Handig om bijvoorbeeld op verkenning te gaan met je airplanes. Je kan op een Aircraft Carrier kiezen om drie verschillende soorten vliegtuigen erop neer te donderen en elke type heeft een specifieke rol qua aanval en verdediging op de vijandelijke battleships en carriers.

(ik heb hier een video op le tube opgezocht met een goeie uitleg over hoe je een Aircraft Carrier kan gebruiken)

**Battleships heb je alleen bij Japan en Aircraft Carriers alleen bij USA

 

Maps en Game Modes

World of Warships telt vijf maps en elke map heeft bepaalde game modes. Je kan alleen met de aangegeven Tier schepen spelen en elke map is ook uniek in layout!

– Islands; Domination en Standard Battle zijn hier speelbaar voor Tier 1-3 schepen.

– Big Race; Encounter en standard battle zijn hier speelbaar voor  Tier 2 -5.

– North; Standard Battle voor Tier 6-10.

– Fault Line; Donination en Standard Battle voor Tier 5-10.

– Ice Islands; Domination en Encounter  voor Tier 8-10.

Je hebt de keuze uit de volgende game modes;

– Domination; Spreekt voor zich, Capture points op de map vasthouden.

– Standard Battle: Elk team heeft een basis die moet overgenomen worden binnen 15 minuten of heel simpel het vijandelijke team naar de boerenkool knallen.

– Encounter:  De neutrale basis capturen of alle vijandelijke schepen vernietigen.

 

Warship Economics!
In World of Warships heb je net als met alle andere Wargames in de serie drie soorten currency;

– Credits: Je verdient ze door te spelen, hiermee koop je dus nieuwe schepen en ammo.

– Experience: verdien je door vijandelijke schepen te slopen en combat missions te voltooien.

– Free Experience: Dit werkt hetzelfde als gewone Experience alleen kan je Free Experience voor alle upgrades, ammo of schepen gebruiken in plaats van alleen het schip waarmee je de XP verdient hebt.

Upgrade complete!
Hieronder een plaatje met hoe het level systeem werkt, eigenlijk precies zoals met world of tanks en world of warplanes. Je hebt nu dus nog maar zes levels maar er komen er meer bij door middel van game updates. Elk level geeft weer unlockable content en toegang tot meer in-game mogelijkheden.

Naamloos

Commander on deck!
Dit vind ik wel een van de coolste features van deze game,  verschillende commanders voor schepen, dus als Commander Plofroker op de Battleship Villa Achterwerk zit en jij verdient dikke xp met deze G  gaat je commander levelen waardoor die skillpoints en daarmee kan je skills unlocken voor die commander. Hier een aantal skills voor je:

– Aiming Expertise: Hiermee draai je je guns van je schip sneller naar je gewenste coordinaten.

– Jack of All Trades: hiermee zijn je cooldowns van al je abilities minder lang.

– Smoke Screen: Hiermee is de cooldown van je rookgranaten minder en heb je meer smokes.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=XQXbrOGFN5E’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]


Dus ben jij die kapitein die wel ijsbergen ontwijkt en geen barrel rolls probeert met je schip? Hou dan deze game in de gaten, het is de bedoeling dat er een open beta komt zodra de closed beta afgelopen is. Voor meer informatie check de website van Wargaming en World of Warships!

 

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x